29.09.2016

2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Hazırlık Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

Adıyaman İl Müftülüğü din görevlileri ile 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’na hazırlık toplantısı düzenlendi.
Bu yıl ‘Sende Gel, Sende Oku’ temasıyla düzenlenecek olan 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’yla ilgili toplantı düzenlendi. Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya din görevlileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim okunarak başlanılan toplantıda konuşan Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, camilerin huzur, kitaplarında bilgi dolu olduğunu kaydetti.
İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, “Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yıllardan beri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanıyor. Bu kutlamada maksat algı oluşturmak. Halkamızın dikkatini çekmektir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işaret ettiği konuyu camilerde, cami dışında anlatmak ve halkımıza sunmaktır. Halkımızı bilgilendirmektir. Bunun içinde önce broşürler hazırlanarak, cami ve Kur’an kurslarına astık.
Tema olarak ‘cami ve kitap’ olarak belirlenmiştir. Kitap önemlidir. Camilerde küçük veya büyük kütüphaneler var. Bu kütüphanelerden halkımızın cemaatimizin istifade etmeleri gerekiyor. Kütüphanemizdeki kitapların süs olarak durmasının bir manası yok. Cemaatin bu kitaplardan istifade etmesi gerekiyor. Kur’an en kutsal kitabımızdır. Bu kitabı hayat kaynağı olarak alabilmemiz için okumamız anlamamız gerekir. Kütüphanemizdeki tefsirler, hadisler ile ilgili kitapları okumasını sağlamalıyız” dedi.