11.10.2016

KYK İl Müdürlüğü'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Ziyareti

Adıyaman KYK İl Müdürlüğü, 01-07 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali ÖZTÜRKÇÜ’yü makamında ziyaret etti. Ziyarette, KYK Adıyaman İl Müdürü M. Sami KÖROĞLU,  Adıyaman Yurt Müdürü Vesile YLMAZ KİRAÇ, Veysel Karani Yurt Müdürü Hüseyin SONKAYA ve Safvan Bin Muattal Yurt Müdürü Perihan ALAGÖZ bulundular.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanan, İl Müftüsü ile KYK İl Müdürü ve Yurt Müdürleri arasında günün anlam ve önemi hakkında konuşularak, iki kurum arasındaki uyumun ve işbirliğinin önemine değinildi.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali ÖZTÜRKÇÜ; Gençliğimize, Manevi desteğin verilmesinin zorunlu olduğunu dile getirirken maneviyata önem veren bir nesil için yurt öğrencilerinin ihtiyaçlarına binaen her türlü öğretici/eğitici desteğini vereceğiz. Ayrı önceki yıllarda birlikte yürütülen bu tür programların Müftülüğümüz nezdinde de çok büyük önem arz etmektedir.”dedi. İl Müftüsü ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini ifade etti.

15 Temmuz gecesinde yaşanan hain kalkışmadan da bahsedilirken KYK Adıyaman İl Müdürü M. Sami KÖROĞLU “15 Temmuz Akşamı dini kullanmaya çalışanların, milletimize neler yaptığını, nasıl zarar vermeye çalıştıklarını gördük.” Kurumlar asındaki koordinasyonun önemine değinen KÖROĞLU; “Bu tür faaliyetlerin daha verimli ve etkin olarak yapılabilmesi için kurumlarım birlikteliğinin son derece önemli olduğunu” ifade etti.

Karşılıklı güzel temenniler ile geçen ziyaret Müslümanlar için en güzel kaynağın Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif olduğu ifade edilerek son buldu.