06.12.2016

TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazar Bilgin Sahabe Külliyesinde İncelemelerde Bulundu

Türkiyede,Türkiyede medfun olduğu vesikalarla tespit edilen iki Sahabiden  biri olan ve Adıyaman İlimiz Samsat İlçesi Taşkuyu Mevkiinde medfun olan Sahabi Safvan B. Muattal Hz. lerinin türbesinin bulunduğu yerde Türkiye Diyanet Vakfı Adıyaman şubesi tarafından bir külliye inşaa edilmektedir.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı Mazhar BİLGİN, 5 Arslık 2016 tarihinde İlimize gelerek Yapımı  ürkiye Diyanet Vakfı İnşat Şirketi KOMAŞ tarafından yürütülen külliyenin inşaat yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Müftüsü M. Ali ÖZTÜRKÇÜ ve Samsat İlçe Müftüsü M. Seri DOĞRU ile birlikte inşaatı gezen Mazhar Bilgin, yetkililerden inşaatın mali durumu ve teknik çalışmalrı hakkında bilgi aldı. Bilgin yaptığı açıklamada, İnşaatın hızla yürüdüğünü ve inşaallah cami ve müştemilatının en kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağını belirtti.