12.04.2017

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen Din Görevlilerimize Konferans Verdi

Malatya  İl Müftüsü Ümit Çimen, 11 Nisan 2017 tarihinde Adıyaman İl Müftülüğü Toplantı Salonununda, Din Görevlilerine konferans verdi. Konferansa Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Müftü Yardımcıları, Şube Müdürleri ve din görevlileri katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen konferansta din görevlilerimiz din hizmetlerinin etkili ve verimli sunumu ile ilgili bilgiler aldı.

Müftülük toplantı salonunda gerçekleşen konferansta Müftü ÇİMEN Din Görevlilerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunarak şunları söyledi: "Tebliğ ve temsil bizim işimizdir. Tarfımızdan yürütülen Din Hizmeti mukaddes ve sorumluluğu ağır bir görevdir. Bu görevi yürütenler, mihraba durunca Rasulullah'ın ayak sıcaklığını hisetmelidirler. Din görevlileri olark cübbe ve sarığın için doldurmalıyız. Öncelikle işimizi en iyi bilen olmalıyız. Bilgi-Aksiyon-Samimiyet. Bu üç hususiyet olmadan başarı olmaz. Ancak içinden aydınlananlar dışına ışık verirler." dedi.

Müftü Çimen şöyle devam etti: "Din Hizmetini ekmek kapısı olarak görenler başarılı olamazlar. Din Hizmeti 'Din Gönüllüsü'nün işidir. Bizler Din ile insanlar arsında perde değil, köprü olmalıyız. Camilerimizi her yönü ile cazibe merkezi yapmalıyız. Camilerimiz üşüyenin ısındığı, aç kalanın karnının doyduğu, derdi olanın, sıkıntısı olanın çare bulduğu yerler olmalıdır.  Ülkemizin, Miletimizin birlik ve bütünlüğü, huzur ve barışı için gayret edelim. Yapıcı, birleştirici olalım. Kardeşliğin tesisi için çalışalım." dedi.
Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali öztürkçü, Müftü Çimen'e yapmış olduğu samimi konuşmalarından dolayı teşekkür etti
İki komşu şehir arasındaki böyle ziyaretlerin olumlu yönüne işaret eden Mehmet Ali öztürkçü katılımının dolayı Tüm din görevlilerine teşekkür etti