23.06.2017

Kadir Gecesinde İnsanlar Sahabe Safvan B. Muattal'a Akın Etti

21 Haziran Çarşambayı 22 Haziran 2017 Perşembeye bağlayan gece idrak ettiğimiz Kadir Gecesi münasebet ile Samsat İlçe Müftülüğü Geceyi Kutlama Programı  Sahabi Safvan bin Muattal türbesinde icra edildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce insan gelerek geceyi ihya etti.

Samsat İlçe Müftülüğü tarafından icre edilen program,  İlçe Vaizi Hasan BOĞA'nın Kur'an tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Mehmet Seri DOĞRU'nun  "Kadir Gecesi'nin Anlam ve Önemine" yönelik konuşmasından sonra alanda binlerce kişinin katılımıyla teravih namazı kılındı. Namazın hemen akabinden Grup Ravza'nın ilahileri ve Adıyaman'dan programa katılan Din Görevlilerinin de Kur'an tilavetiyle gönüller mest oldu. Günün sonunda Sahabi Safvan bin Muattal Cami İmam-Hatibi Osman AKTAŞ'ın tesbih namazıyla sona erdi.