10.08.2017

İl Geneli Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Kur’anı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması

Adıyaman il ve ilçe Müftülüklerine bağlı Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler arasında Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması yapıldı.

Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya her ilçeden bir erkek bir adet bayan katıldı. Yarışmaya katılan öğrenciler arasında heyecan dolu dakikalar yaşandı. Komisyon başkanlığını İl Müftüsü M. Ali Öztürkçü yaptı. Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, hepsine başarılar diledi.  Yarışmaya katılan öğrenciler arasında yapılan değerlendirmede erkekler ve kızlar kategorisinde dereceye girenler belirlendi. Ayrı ayrı yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ve   çeşitli hediyeler verildi. Müftü Öztürkçü makamında bir süre yarışmaya katılan öğrencilerle hasbihal etti. Akabinde tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışmasında;

Kızlar kategorisinde;

BİRİNCİ: Kahta ilçesini temsil eden Zeynep BORAN Musa Peygamber Camii  Kur’an Kursu Öğrencisi (92,50 puan)

İKİNCİ: Çelikhan ilçesini temsil eden Nursena AKSU Merkez Kız Kur’an Kursu Öğrencisi (90 puan)

ÜÇÜNCÜ: Gerger ilçesini temsil eden Berfin ÖZTEKİN Yukarı Dağlıca Köyü Kur’an Kursu Öğrencisi (85 puan)