15.08.2017

Yaz Kuran Kursu Öğrencilerinin Bisiklet Turu Etkinliği Yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Adıyaman İl Müftülüğü ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce Adıyaman’da Yaz Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler için bisiklet turu etkinliği düzenlendi. Bisikletleriyle şehir merkezinde tur atan minik öğrenciler heyecanlı ve eğlenceli dakikalar geçirdi.

Valilik Önünde başlayan Bisiklet turu etkinliğine Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Gençlik Spor İl Müdürü Fikret Keleş, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Halk Sağlığı Müdürü  Dr. Mustafa Kutlu ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’da çocuklarla bisiklet turuna katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, burada yaptığı açıklamada, "Kuran kursları arasında bisiklet turnuvası bu bir yarışma değil, bu bir turnuva. Çocuklarımızla, gençlerimizle bizde bu heyecana katılalım istedik. Burada  bu Pazar sabahında Adıyaman'da hafif ılık bir havayla birlikte güzel bir coşku var, güzel bir heyecan var. Ben bu organizasyonda emeği geçenlere, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Kur'an kurslarımıza, Müftülüğümüze gerçekten teşekkür ediyorum, gençlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum."dedi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı ise "Bu bisiklet turunun trafik kurallarına uyarak, güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. Tüm arkadaşlara parkuru bitirmelerini diliyorum. Bundan sonrada bu tür etkinlikler devam edecek" şeklinde konuştu.

Startın verilmesiyle birlikte Kuran Kursu öğrencileri il protokolü ile birlikte pedal çevirdi.