22.08.2017

İşitme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Yarışma Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan gruplar arasında engelliler önemli bir alanı oluşturmaktadır. Bu itibarla topluma katılımını sağlamak ve dini vecibelerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı ve Adıyaman İl Müftülüğü İşitme Engelliler Koordinatörlüğü tarafınca düzenlenen 'İşitme Engelliler İçin Umre Ödüllü Bilgi Yarışması' yapıldı.

22/08/2017 tarihinde iki aşamalı sınav yapıldı. Söz konusu yazılı ve sözlü mülakat İl Müftüsü M.Ali Öztürkçü Başkanlığında, üyeler ise Şube Müdürü Mustafa Küçükarslan İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü Ali Çelik, İşaret Dili Uzmanı Meltem Kahraman Kuran Kursu Öğreticisi Hüseyin Kandemir den oluştu. İşitme Engelli 6 yarışmacının katıldığı sınavda heyecanlı anlar yaşandı.

İl Müftülüğü brifing salonunda yapılan yarışmada yarışmanın birincisi Fatma Diyarbakırlıoğlu; ikincisi Teyfik Dutlu; üçüncüsü Mehmet Tuzcu oldu. Birinci olan yarışmacı Adıyaman ilinden umre ödülü ile ödüllendirildi. Diğer 5 kişiye de başkanlığımıza ait çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Umre ödülü kazanan yarışmacı, ilerleyen zamanlarda, Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği bir vakitte Umre ziyaretlerini gerçekleştirecek.