29.03.2022

Gerger İlçemizin ilk 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açıldı

Adıyaman Gerger ilçesinde ilk okul öncesi 4-6 Yaş Kur’an kursu açıldı. Gerger İlçe Müftülüğü bünyesinde müstakil binasında okul öncesi 4-6 yaş grubu çocuklarına eğitim verecek olan Kur’an Kursu dualarla açıldı.

Okul öncesi 4-6 yaş grubu Kur’an Kursunun açılışı ile ilgili değerlendirme yapan il Müftüsü Mehmet TAŞÇI “4-6 yaş Kur’an Kursumuz ilçemizde önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacak. Yavrularımızın kişisel gelişim ve becerilerine katkı sağlamanın yanı sıra dini, milli ve manevi gelişimlerinin de hedeflendiği eğitim yuvasında, inşallah vatana, millete ve bütün insanlığa faydalı olacak evlatlar yetişeceğine tüm içtenliğimizle inanıyoruz ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Gerger İlçe Müftüsü Ali MACİT yaptığı açıklamada “Bu güzel eğitim yuvasında çocuklarımız Milli Eğitim Bakanlığının Anaokullarında uyguladığı kişisel beceri ve gelişim programının yanı sıra alanında uzman ve formasyon sahibi öğretmenlerimiz nezaretinde Kur’an-ı Kerim ve kendi yaş gruplarına uygun dini bilgiler öğrenecekler. 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında çocuklar Kur’an-ı Kerim ile tanışıp değerler eğitimi alacaklar. Bizler inanıyor ve biliyoruz ki çocuklarımız bizim geleceğimiz ve istikbalimiz, çocuklarımıza yapacağımız her yatırım ailemize, kendimize, memleketimize ve geleceğimize yaptığımız bir yatırımdır.
Bu vesile ile Kur’an Kursumuzun açılmasında emeği geçen kadirşinas Gerger halkımıza can-u gönülden teşekkür ediyorum. Yüce Allah hepsinden ebeden razı olsun” dedi.