26.07.2021

Geçici Öğretici Alım İlanı

ADIYAMAN İL MÜFTÜLÜĞÜ

2021-2022 EĞİTİM DÖNEMİ GEÇİCİ ÖĞRETİCİ ALIMI İLANI

İlimiz genelinde (İl-İlçe Dahil ) 2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde Kur'an Kurslarımızda kadrolu öğreticilerle ihtiyacın karşılanmaması halinde ihtiyaca göre İlimiz Müftülüğünce yapılacak mülakat sınavı neticesinde Geçici Kur'an Kursu öğreticisi alınacaktır.

A- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartlar taşımak.

2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

3- En az İmam-Hatip Lisesi Mezunu olmak veya üstü dini öğrenim düzeyinde diplomaya sahip olmak.

4- Kur'an Kursu Öğreticiliğini yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

5- Kur'an Kursu Öğreticiliğini yapmak için sabıka kaydı bulunmamak.

6- 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.

7- Çelikhan, Gerger, Samsat, Sincik ve Tut İlçelerimiz için 2020 yılı KPSS(DHBT) sınavından 60'ın altında puan alanların da müracaatı kabul edilecektir.

8- Hafızlık sınavları için hafızlık belgesi olanlar müracaat edebileceklerdir.

9- 19.01.2017 tarihinden önce alınan 04-06 yaş sertifikalarının 296 saat 19.01.2017 tarihinden sonra alınan sertifikalarının Halk Eğitim Merkezlerinden alınması ve 380 saat olması şartı aranacaktır..

10- Kız Kur'an Kursları için Bayan ile Erkek Kur'an Kursu içinde Bay Öğretici alınacaktır.

11- Terör Örgütlerinde veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler görevlendirilmeleri yapılsa bile görevlendirilmeleri iptal edilecektir. Ayrıca haklarında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

12-Halen geçici öğretici olarak görev yapmakta olanlar da sınava katılacaklardır.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Dilekçe (Müftülüklerden temin edilecektir. Yazımız ekinde dilekçe örneği bulunmamaktadır.)

2- Nüfus cüzdanı fotokopisi, (Aslını Göstermek şartıyla)

3- Müftülük tarafından en son öğrenim durumunu gösterir belgenin fotokopisi (diplomanın aslı görülmek şartıyla)

4- Sabıka Belgesi(Sicil Ve Arşiv Kaydı yoktur ibaresi yazılı olması gerekmektedir.

5- 2020 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi. Hangi diploma ile 2020 Yılı KPSS(DHBT) sınavına girmişse o, diplomayı ibraz etmek zorundadır.

6- Müftülük tarafından diplomanın aslı görülmek şartıyla varsa hafızlık belgesinin fotokopisi.

7- 04-06 yaş sertifikaların aslı görülmek şartıyla fotokopisi.

8- Adaylar bulundukları İlçe Müftülüklerine söz konusu evraklarla birlikte başvuracaklar

9- 26 Temmuz 2021 - 9 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvurular kabul edilecek.

10- Sınav Adıyaman İl Müftülüğünde yapılacaktır.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvuru yapmak isteyenler 26/07/2021 tarihinden itibaren en geç 09/08/2021 Pazartesi mesai bitimine kadar istenen belgelerle İl'de görev almak isteyenler İl Müftülüğüne, İlçelerde ise görev almak isteyenler görev almak istedikleri İlçe müftülüğüne şahsen müracat edeceklerdir.

2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

3- Hangi öğrenim belgesi ile KPSS (DHBT) sınava girmiş ise o belgeyi ibraz etmek zorundadır.

Ç- SINAV İŞLEMLERİ

1- Sınav 10/11/12-AĞUSTOS-2021 Tarihlerinde Saat 09:00’da İlimiz Müftülüğünde yapılacaktır. (İl ve İlçelerin sınav tarihleri ayrıca Adıyaman İl Müftülüğü Web sitesinden yayınlanacaktır. )

2- Sınavın anılan günde bitmemesi halinde bir sonraki günlerde aynı yer ve aynı saatte devam edecektir.

3- Adaylar, sınava gelirken T.C Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

4- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

D- SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

1- Sınav sonuçları, sınavların bitimi ve işlemlerin tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü İnternet Sitesinden ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

2- Sınav ortalaması 70 (yetmiş) ve üzeri olanlar başarılı sayılacaktır.

3- Sınavda başarılı olanlar arasında ortalaması en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanarak ihtiyaç kadar geçici öğretici alınacaktır.

4- İhtiyaç olması halinde başarılı olanlardan sırası gelenler alınacaktır.

5- Bu başarı listesi 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi için geçerli olacaktır.

6- Puanların eşit olması halinde sıralama öğrenim durumuna göre, bunun eşit olması halinde ise Hafızlık durumuna göre, bunun da eşit olması halinde 2020 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana bakılarak görevlendirme yapılacaktır.

7- Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

E-DİĞER HUSUSLAR

1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2- Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.