03.09.2021

Diyanet Gençlik Merkezinin Açılışı

Samsat İlçe Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi Samsat Sahabe Der'in katkılarıyla törenle hizmete açıldı.

Açılışa; Kaymakam Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Belediye Başkanı Halil Fırat, İlçe Müftüsü Yusuf Türk, emniyet Amiri, jandarma komutanı ve ilçe kurum amirleri davetliler katıldı.

“GENÇLERE YATIRIM YAPMALIYIZ”

Açılış konuşmasını yapan ilçe müftümüz Yusuf Türk, “Bu mekan gençlerimiz için güvenli, temiz, nezih bir mekan. Bu mekanda gençlerimiz derslerini çalışabilecek, kitap okuyacak, oyun alanlarında vakit geçirebilecekler. Geleceğe, istikbale güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız. Gençliğini ihmal eden bir toplum geleceğine güvenle bakamaz” dedi.

“KÖTÜ EMELLERİN KURBANI OLMAYACAKLAR”
 ‘Hayat boşluk kabul etmez’ sözünden hareketle mutlaka gençlerimizin korunması lazım. Bu tür gençlik merkezleri gençlerimizin kendilerine zarar getirecek alanlarda vakit geçirmelerini önleyecektir. Burada çok güzel çalışmalar yapılacak ve gençlerimiz burada aldıkları eğitimle kendi kötü emellerine alet etmek isteyenlerin ağına düşmeyecekler” ifadelerini kullandı.

“MEKANI DEĞERLİ KILAN İNSANLARDIR”

Diyanet Gençlik Merkezinin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden kaymakam Aziz Oğuz Alemdaroğlu, gençlerin açılan mekandan en iyi şekilde istifade edebilmesi gerektiğini söyledi. Programda ayrıca Belediye Başkanı Halil Fırat'ta, “ Toplumun her kesimi ve her yaş gruplarına hitap etmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini ve bu hizmetleri verecek yerlerden birinin de bugün açılışını yaptığımız Diyanet Gençlik Merkezi olduğun ifade etti.  "İnşallah burada güzel hizmetler olacak, güzel dostluklar oluşacak, bilgiler artırılacak,  burası gençlerimiz için de bir rehber, bir yol gösterici olacak” ayrıca  bu hizmeti sunan ilçe müftülüğümüze ve Samsat Sahabe-Der'e teşekkür edeyorum. diye konuştu.

Programda Samsat Sahabe Der tarafından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.