24.07.2024

Dr. Sabahat SAYLIK

Siirt’in Kurtalan ilçesinde doğdu. Orta öğretimini Kurtalan İmam Hatip Lisesinde birincilikle tamamladı.  Hocası ve aynı zamanda babası olan merhum Molla Muhammed Tahir’den klasik usul Arapça dersleri aldı. 2004 yılında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümüne ikincilikle yerleşti,

2008 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. İki buçuk yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında Kur’an Kursu öğreticiliği görevini icra etti. 2010 yılında aynı kurumda vaiz oldu, kurumun muhtelif birimlerinde görev aldı ve çok sayıda panel, konferans ve seminere konuşmacı olarak katıldı, sosyo-kültürel içerikli çok sayıda proje hazırladı.  2016 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2018 yılında Ankara  Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Ana Bilim Dalında Doktora eğitimine başladı. 2023 yılında “Niyâzî Mısrî ve İşarî Tefsir Açısından Eserleri” konulu tezi tamamlayarak doktor oldu. 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu İl Müftü Yardımcılığı sınavını kazanarak Adıyaman İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Arapça ve orta düzey İngilizce bilmektedir.

Yayınları

1. Niyâzî Mısrî’nin “Eşratu’s-Saat  Adlı Eserinde Kıyamet Alametlerinin Metaforik Yorumu
  2. İbn Kesir ve Süleyman Ateş Tefsiri Örnekleminde Evlilik Ayetlerine Genel Bir Bakış