05.04.2016

İmran KILIÇ

1957 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlkokulu ve İmam Hatip Lisesini aynı ilde bitirdikten sonra Atatürk Üniversitesi İslam İlimler Fakültesine kaydoldu. 5 yıl süreli bu fakülteyi bitirdikten sonra yüksek lisansını Atatürk Üniversitesinde yaptı. Okul hayatında dışarıdan da değişik hocalardan dersler aldı. Mezkûr fakülteden mezun olduktan sonra askerliğini yedek subay olarak İstanbul'da yaptı.

Farklı ilçe ve illerde, ilçe müftülüğü ve il müftü yardımcılığı görevlerinde bulundu. Birçok kez Yurt dışı görevlerinde bulundu. Gaziantep İl Müftü Yardımcısı iken, 06.11.2010 tarihinde Bitlis İl Müftüsü olarak atandı. 06.11.2010 - 07.07.2013 tarihleri arasında Bitlis İl Müftülüğü görevinde bulundu. 7 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararı ile Adıyaman İl Müftülüğüne atanan İmran KILIÇ, 5 Eylül 2013 itibari ile göreve başladı. 31 Ocak 2014 tarihinde Başkanlık Müftüsü olarak Diyanet İşleri Başkanlığına atandı.

26. Dönem Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili olarak seçilen Sayın KILIÇ aynı zamanda Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak yasama görevlerini sürdürmektedir.