16.09.2022

Adıyaman'da "Engelli ve Engelli Yakını Olmak" konulu program

Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından “Engelli ve Engelli Yakını Olmak” konulu program gerçekleştirildi.

Adıyaman Kadın ve Gençlik Merkezinde düzenlenen programa, engelliler, engelli yakını ve Kadın Gençlik Merkezi Kursiyerleri katıldı.İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik ve Vaiz Aysun Doğan tarafından gerçekleştirilen programda, İslam’ın engelliye bakışı ve toplumun engelli vatandaşlara yönelik duyarlılığı anlatıldı.

Programda konuşan Engelli Koordinatörü Çelik, engellilik konusunda toplum olarak daha çok duyarlı hale gelinmesi gerektiğini ifade ederek, “Nüfusumuzun yüzde 12’lik kısmı engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Asıl bilinçlendirmemiz ve ön yargılarını değiştirmemiz gereken kesim, nüfusumuzun yüzde 88’ini oluşturuyor. Bu büyük kesimde mevcut olan önyargıların değişmesi ve eksik bilginin giderilmesi amacıyla toplumun her kesimine engellilik konusunda bilinçlendirme programları yapıyoruz.” dedi.

Vaiz Doğan ise, “Dünya, ahiretin tarlası olması itibariyle bir imtihan yeridir. Hasta ve engelli olmak bir imtihan unsuru olduğu gibi bir hasta ve engelliyle ilgilenmek de imtihanın bir parçasıdır.” diye konuştu.