23.09.2022

Adıyaman'da 4-6 Yaş Kur’an Kursları eğitime başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an kursları yeni eğitim öğretim yılına büyük bir heyecanla başladı.Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül 2022 itibariyle başladı.

Bu kapsamda Adıyaman İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursları Açılış Programı" düzenlendi.

Programa katılan İl Müftüsü Mehmet Taştan, 4-6 yaş Kur'an kurslarına yoğun ilgi gösterildiğini belirterek "Kurslarımızda öğrencilerin seviyelerine uygun hazırlanan müfredatla yüzde 75 değerler eğitimi, yüzde 25 ise Kur'an-ı Kerim'i tanıma dersleri veriliyor. Bu kurslarda eğitim alan çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i de ses ve şekil olarak öğreniyor." dedi.