15.03.2018

ADRB Mart 2018 Ayı Faliyetleri

Şehit Ramazan Özen anaokulunda öğrenci velilerine yönelik " Saygın Birey Olarak Çocuk" konulu semineri Adıyaman Kur'an Kursu öğreticimiz Zehra YILMAZ gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Adıyaman Gölbaşı müftülüğünün Halk eğitim merkezinde  tertip ettiği programda Adıyaman il vaizi Şule SEVMEZ "Kur 'an ve Sünnet Ekseninde Adalet ve Kadın" konulu konferans gerçekleştirdi. Konferansa Kuran Kursu öğreticileri öğrencileri ile katılırken halktan da büyük katılım oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde KADEM (Kadın danışma merkezinde) kadınlarla buluştuk.  Programımız KYK da manevi rehber olan Kur 'an Kursu hocamız Sibel Ozdemir'in Kur'an tilavetiyle başladı. Üniversite deki  öğrencilerinin de ilahi söyletisiyle devam etti. Ardından il vaizi Şule SEVMEZ 'in "Hakkaniyet Ekseninde  Kadın ve Adalet "konulu konferansıyla son buldu. Kadınlar bu günü feyizli ve bereketli olarak sonlandırdıklarını söyleyerek salondan ayrıldılar.

9 Mart 2018 Cuma günü  Samsat ilçe müftülüğünün ayarladığı  8 Mart kadınlar günü programı Samsat ulu camii nde yapıldı. Kadınlara yönelik programda  il vaizi Şule SEVMEZ  "Hakkaniyet Bağlamında Kadın ve Adalet "konulu konferans verdi.

02/03/2018 Cuma günü  Belediyeye bağlı Kadın ve gençlik merkezinde beceri kurslarına katılan kadınlara yönelik  "Dilin Afeti Gıybet ve Korunma Yolları " konulu seminer il vaizi Şule SEVMEZ tarafından   verildi.

Adıyaman Şehit Cem Özgül Ortaokul öğrenci velilerine kadınlar günü münasebetiyle ADRB üyelerimizden Kur 'an Kursu öğreticisi FATMA CANPOLAT hocamız "Kuran ve Sünnet Ekseninde Adalet ve Kadın "konulu sunumunu gerçekleştirdi.  Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sunum soru cevaplarla son buldu.

ADRB üyelerimizden Sibel ÖZDEMİR hocamız tarafından KYK öğrencileriyle beraber sevgi evleri ziyaretleri gerçekleştirildi.

8 Mart kadınlar günü programının akabinde değerli hocalarımızla beraber,  Safvan B. Muvattal kız yurdunda üniversite gençliği ile buluştuk. Bu buluşmada,  Gençlerin hayatin her noktasında aldığı ve alabileceği rollerin üzerinde konuşuldu. Onların hayattan beklentileri ve hayata katkılarının neler olabileceği hususunda fikir alışverişi yaparak toplumun kadın fertlerine düşen vazifelerin de neler olabileceği üzerinde konuşmalar yapıldı.