20.10.2021

Tut İlçe Müftülüğümüz Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' konulu konferans düzenledi.  Mevlid-i Nebi programımız İlçe Kaymakamımız Sayın Erkut PAMUK, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet KILIÇ, Daire Amirlerimiz ve halkımızın katılımıyla coşkuyla gerçekleştirildi.

Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda geçekleştirilen program İlçe Vaizimiz İbrahim HAMUR'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Hilmi BENLİ: "Hz. Peygamber'in dünyaya teşriflerinin seneyi devriyyesi münasebetiyle müftülüğümüz tarafından gerçekleştirilen programa hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene Mevlid-i Nebi haftası için bir tema belirliyor. Bu senenin teması ise "Hz. Peygamber ve Vefa Toplumu" olarak belirlendi. Hz. Peygamber'e karşı 3 tane vefa borcumuz var; birincisi onu anmak, ikincisi  anlamak, üçüncüsü ise onu örnek alarak onun gibi yaşamak. Rabbim bizleri Peygamber Efendimizi hakkıyla anıp seven, anlayan ve onu örnek alarak onun gibi yaşayanlardan eylesin inşallah" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı İsmet KALKAN ise konuşmasında Hz peygamberin gönderildiği toplumun, insanlığını kaybetmiş kız çocuklarını diri diri toprağa gömen taş ve tahtalardan yapmış oldukları putlara tapan güçlünün güçsüzü ezdiği bir toplum olduğunu ancak Hz. Peygamber in  böyle bir toplumu getirdiği ilahi vahiy ve evrensel mesajlarıyla asrı saadet'e dönüştürdüğünü, günümüzde de Hz. Peygamber'in yüce ahlakı ve evrensel mesajları sayesinde aynı huzur ve mutluluğun tekrar elde edilebileceğini söyledi.

Programımız katılan misafirlere etli pilav ikramı ile sona erdi.