18.03.2019

Osman DÜGER

1985 yılında Osmaniye’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Şanlıurfa’da tamamladı. 2013 yılında İnönü üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu. Şanlıurfa’nın tanınmış alimlerinden arapça, tefsir, fıkıh, hadis ve diğer medrese ilimlerini okudu.

2010 yılında Bingöl İli Adaklı ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2014 yılında açılan vaizlik sınavını kazanarak, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde vaiz olarak atandı. 2015 yılında İstanbul/Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı ve 2018 yılında buradan mezun oldu.

8 ay Antalya’nın Serik ilçesinde Vaiz olarak görev yaptıktan sonra, 2019 yılının Mart ayında Adıyaman İli Çelikhan İlçe Müftüsü olarak atandı.
Halen, Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Hadis bölümünde yüksek lisans yapmaktadır.

Müftümüz evli olup, Arapça bilmektedir.