28.12.2023

Müftü Adem BOZKURT Özgeçmiş

Müftü Adem Bozkurt: Özgeçmiş.
1980 yılında Aksaray'da doğdu. Ilkokul, ortaokul ve liseyi Aksaray'da okudu. Aksaray, Konya ve Istanbul'da Kiraat, arapca ve Islami ilimler uzerine egitim aldi. 2010 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Önlisans eğitimini tamamladı. 2011 yılında Aksaray Eskil ilçesine 4/b Sözleşmeli Imam-hatip olarak atandı. 2012 yılında Aksaray Ağaçören ilçesi Camili kasabasına kadrolu Imam-hatip olarak tayin oldu. Aynı yıl dikey geçişle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat fakültesi lisans eğitimine başladı. 2014 yılında lisans eğitimini başarı ile bitirdi.
Müftü Adem Bozkurt: 2015 yılında Ihtisas sınavını kazanarak Rize Müftü Yusuf Karali Yuksek ihtisas eğitim merkezi eğitimine başladı. Ihtisas bitirme tezini 'Sebebi nüzul ve Buhari'deki sebebi nüzul rivayetlerinin incelenmesi' olarak yaptı. 2018 yılında Ihtisas eğitimini başarı ile bitirdikten sonra Hatay Antakya Ilçe Müftülüğüne vaiz olarak atandı. 4 küsür yıl bu görevine devam etti. Bu süre içinde 2019-2020 yıllarında Hatay Açık Cezaevinde, Hatay il müftülüğünde ve 2022 yılında Cocuk evlerinde görev yaptı. Imam-hatip, Kur'an kursu hocaları ve aday öğrencilere arapça, hadis ve hadis usulü dersleri verdi. Baskanligimizin 2021 yılında açmış olduğu Muftuluk yazılı ve sözlü sınavında başarılı olarak Adıyaman Gerger ilçesine müftü olarak atandı. 10.11.2022 tarihi itibariyle de bu gorevine başladı. Evli ve 3 çocuğu olan müftümüz iyi derecede (C seviyesi) arapça ve A1 seviyesinde almanca bilmektedir.