02.05.2016

Miraç Kandili Mesajı

İlçe Müftümüz Yakup ETİK; Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamasında Gerger'lilerin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Salıyı-Çarşamba’ya bağlayan gece Peygamberimizin Allah-ü Tealanın huzuruna kabulü anlamına gelen kutlu Miraç gecesini idrak edileceğini duyuran İlçe Müftümüz “Recep ayının 27’inci gecesinde ki bu ‘büyük buluşma’ bir büyük sırrın yaşandığı hikmetlerle dolu bir yolculuktur” dedi.

Miraç’ın insanın iç dünyasına yapılan bir yolculuk olduğunu açıklayan İlçe Müftümüz Yakup ETİK; Mescid-i Haram’dan, Mescid-i Aksa’ya ve oradan semaya gerçekleşen bu kutlu yolculuğun bugün bizim için gönül dünyamızı aydınlatan büyük bir olay olduğunu söyledi. Miraç’ın Allah’ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitlik olduğunu belirten ETİK, bu anın değerini iyi bilelim ve ‘duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var’ ayetine sımsıkı sarılalım. Daha güzel bir dünya, daha erdemli ve daha esenlikli bir hayat için Miraç Gecesi ile bir çıkış yapalım” diye konuştu.

Gerger İlçe Müftülüğü olarak bu kutlu gecenin en iyi kutlanabilmesi için Merkezde bulunan camiilermiz başta olmak üzere İlçemize bağlı tüm köylerde Kur'an-ı Kerim  ve Mevlid Merasimi düzenleyeceklerini açıklayan ETİK, şunları söyledi: “Bu gecede Devletimizin bekası, Milletimizin mutluluğu, Vatanımızın selameti ve şehitlerimiz için özellikle soma şehitleri için dua edelim. Mirac Kandilinizi tebrik ederim. Kandilin birlik ve beraberliğimize, sevgi ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.