21.05.2016

Beraat Kandili Mesajı

Gerger İlçe Müftümüz Yakup ETİK, bu akşam idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Berat Kandili’ nin günahlardan kurtuluş gecesi anlamına geldiğini ifade eden Gerger İlçe Müftümüz Yakup ETİK, bu gecenin Müslümanlar tarafından saygı ve coşkuyla kutlanmasının sebebinin de bu olduğuna dikkat çekti.

Bu geceye mağfiret gecesi de dendiğini hatırlatan Müftü Etik, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İbadetlerin farklı bir iklimi olan üç ayların içinde bulunan dört mübarek geceden biri de Berat kandilidir. Berat, kişinin borçtan, suçtan, ayıp, kusur ve günahlardan beri olması anlamındadır. Bu gecede azaba müstahak olan onlarca, hatta yüzlerce milyon kişi cehennem azabından azat edildiği için bu geceye berat gecesi denilmektedir. Bir hadis-i şerifte bu gecede Kelb kabilesinin koyunlarının tüyleri sayısınca günahkâr insanın cehennem azabından azat edileceği ifade edilmiştir.”

Bu özel gecenin tövbe ve yakarışla geçirilmesi gerektiğini belirten Müftü Etik; “Bu gecede cehennem azabından azat olmak isteyen, bu geceyi ihya etmeli, bu gecede yüce Rabbine yalvarıp yakarmalı ve bağışlanmasını dilemelidir. Günahına pişman olup tövbe etmeyen, istiğfar dilemeyen ve Yüce Rabbine el açmayan insanların bağışlanması zordur. Ayrıca altı kısım insanın bu gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmeyeceğini ve bağışlanmayacağını Hz. Peygamber (sav), bir hadisinde beyan etmiştir. Bunlar, müşrik olanlar, herkesle kavgalı ve küskün olanlar, akrabalarıyla akrabalık bağlarını koparanlar, anne ve babasına karşı asi olanlar, içki içmeye devam edenler ve elbisesini uzatmak suretiyle kibirlenenlerdir.

Bu mübarek gecenin hürmetine azat olunmayı Yüce Mevla'dan temenni ve niyaz ederek başta Gerger halkı olmak üzere bu gecenin tüm İslâm alemine hayırlara vesile olmasını, tüm Müslümanların günahlardan arınıp cehennem azabından azat olmasına vesile olmasını dileyerek tüm halkımızın Berat Kandilini tebrik eder, herkese sağlık ve afiyet getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.