05.06.2016

Ramazan Ayı Mesajı

İlçe Müftümüz Yakup ETİK, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sabır ayı olan Ramazan insanda şükran hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır.,

Ramazan oruç ayıdır. Bu ayda kuracağımız iftar sofralarımızı yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşırız. Biliriz ki ne zenginlik müminler arasında bir statü oluşturur ne de fakirlik. Aksine mümin ahlakı tıpkı camide saf tuttuğu gibi her yer ve zamanda bir ve beraber olmayı esas alır. Çünkü Ramazan yardımlaşma, paylaşma, kaynaşma ve gerçekten kardeş olma ayıdır. Bilvesile ile sadakalarımızla, zekatlarımızla, maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunmalı, duygularını paylaşmalıyız.

Ramazan ayı Kur’an ayıdır. Bu ayda inzal olunan Yüce Kitabı daha çok okumalı, onu anlamaya çalışmalı, ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Her türlü değerlerimizin, geleneklerimizin, inançlarımızın törpülendiği, bencilliğin, yalnızlığın arttığı bu zamanda fert ve toplum olarak huzura, sevgiye, kardeşliğe ve yardımlaşmaya daha da önem vermeli, zamanın aşındırmasına karşı yeniden donanmalıyız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız; her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına yönelik bir tema yayınlayarak ramazan ayının ana temasını duyurdu. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca anlatılmak üzere belirlenen “Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Zaman” ana teması ile Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu konuya önem verilecek ve hutbelerde bu konular ağırlıklı olarak işlenecektir.

Tüm Gerger'li Hemşehrilerimizi, Ramazan ayının feyiz ve bereketinden faydalanmak üzere Merkez ve Köy Camiilerinde kılınacak Beş vakit ve Teravih namazlarına, okunacak mukabelerere işitirak etmeye davet ediyorum.

Bu vesile ile Gerger'li  hemşehrilerimizin Ramazan ayını bütün kalbimle tebrik eder eder, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerisinde Bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.