08.11.2017

İlçe Müftüsü Rıfat ÇEVİK

1974 yılında Adıyaman’ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi kendi ilçesinde okudu.

1995 yılında yerleştiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2000 yılında mezun oldu. 1997 de Van’ın Çatak İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayan Çevik, 2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Eğitim Merkezi ihtisas kursuna seçildi. 2003 yılında X. Dönem olarak ihtisas kursunu başarıyla tamamladı.

2004 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. Van Çatak ve Van merkezde İmam-Hatiplik yaptı. İhtisas Kursundan sonra sırayla Van Muradiye Vaizi, Van merkez Cezaevi Vaizi ve Van Merkez Vaizi olarak görev yaptıktan sonra 2009 Yılında Bozova İlçe Müftülüğüne, müftü olarak atandı. Bozova İlçe Müftülüğünden sonra 09/09/2014 tarihinde Şanlıurfa İl Müftü Yardımcısı olarak atandı. Buradaki görevinden sonra, 02/10/2017 tarihinde Kahta İlçe Müftülüğüne atandı. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri, İslam Hukuku Anabilim Dalında doktora çalışmasını sürdürmekte olup evli ve dört çocuk babasıdır. Arapça bilmektedir.