27.12.2023

Ulu Çınarın Nasihati

Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmetleri ve din eğitimi alanlarının yanı sıra toplumsal sorumluluk projelerine de odaklanarak önemli faaliyetler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda hayata geçirilen "Ulu Çınarları Ziyaret" projesi, din görevlilerinin toplumun yaşça ileri bireylerini ziyaret edip onlarla sohbet etmeyi ve değerli öğütler almayı amaçlamaktadır. Müftülüğümüze bağlı din görevlilerinden oluşan bir ekip, 98 yaşındaki Dedo Erdinç amcayı evinde ziyaret etti.

Dedo amca, hayata 8 günlükken annesini, 5 yaşındayken de babasını kaybederek başlamış; yaşadığı zorluklara rağmen her zaman kararlı ve pes etmeyen bir duruş sergilemiştir. Gençlere iletmek istediği önemli bir mesajı olan Dedo amca, "Her daim Rabbinizi ve ölümü hatırınızda tutunuz" ifadeleriyle anlamlı bir öğüt verdi.

Dedo amcaya Kur'an-ı Kerim hediye edildi ve duaları alındı. Amca, İlçe Müftülüğüne ve ziyarete katılan din görevlilerine teşekkür ederek memnuniyetini ifade etti.

İyilik yeryüzüne hakim oluncaya kadar, iyiliğe adayız, iyilik için varız.