29.12.2023

İlçe Müftüsü Görevine Başladı

Ahmet KIZMAZ

1992 tarihinde Manisa'nın Yunusemre İlçesinde doğdu. İlköğretimi Kemal Pınar İlköğretim okulunda bitirdi. 2010 yılında İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl İstanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. İlahiyat eğitimi devam ederken 2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu sınavda başarılı olarak Mardin'in Nusaybin ilçesine İmam-Hatip olarak atandı. Burada yaklaşık bir yıl görev yaptıktan sonra 2014 yılında devam eden ilahiyat eğitimini tamamlamak için Kırklareli ili Babaeski ilçesine hizmetli memur olarak naklen atandı. 2015 yılında lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.
2016 yılında Başkanlığımızın açmış olduğu Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Kursiyer Seçimi sınavında başarılı olarak Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezine kursiyer olarak atandı. Buradaki eğitimini başarıyla tamamlayarak 2019 yılına Manisa ili Kırkağaç ilçesine Vaiz olarak atandı. Başkanlığımızın açmış olduğu 2022 İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olan Ahmet KIZMAZ 11.12.2023 tarihi itibarıyla ilimiz Samsat ilçesine ilçe müftüsü olarak atanan hocamız Arapça bilmektedir Evli ve iki çocuk babasıdır.