15.03.2024

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında;"Ortaokul Öğrencileri Arası Şiir Okuma Yarışması"

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASI ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

1 Yarışmanın temel amacı gençlerle iletişim kurmak ve onları Başkanlık gençlik çalışmaları ile tanıştırmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri ve gençlik çalışmalarında görev alan diğer personel aktif yer alacaktır.

2 Yarışma Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; aşağda yer alan sınırları Başkanlığımızca belirlenmiş şiirlerinden birinin sahnede ortaokul öğrencileri tarafından ezbere okunması şeklinde olacak; okuyacağı şiiri öğrenci kendisi belirleyecektir.

3 Başvurular, öğrencinin okulunun bulunduğu İl Müftülüğüne ve İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.

4 Yarışmacılar başvuru ve sınav esnasında: Öğrenci olduğunu belirten belge, TC. Kimlik Kartını yanında getirecektir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.

5 Son başvuru tarihi 11 Mart 2024 olarak belirlenmiştir.

6 Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere il müftülüğü ve ilçe müftülükleri birinciye 1.000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL para ödülü verilecektir.

7 Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1 Metne hakimiyet 50 Puan

2 Okuduğunu anlama (yarışmacıya okuduğu şiirden üç kelimenin anlamı sorulacaktır) 30 Puan

3 Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü 20 Puan